De postiljon
Karla KEMPENAERS

1blad-verzameling


Op 15 januari 2011 vond te Asse de 1ste competitieve tentoonstelling plaats met éénblad-verzamelingen, opgesplitst in een beginners- en een jeugdklasse en verder werden de ervaren filatelisten apart en strenger beoordeeld. Het geheel kaderde verder in een wedstrijd binnen KeThefil met één wisselbeker als beloning voor het beste team. De Postiljon werd uiteindelijk met de ploeg tweede.

De Postiljon nam er actief aan deel en voor Karla was het haar allereerste deelname op filatelistisch vlak. Karla stelde het beroep van “De Postiljon”, analoog onze clubnaam, voor en omdat het voor haar een primeur was, werd ze ook milder beoordeeld in de beginnerklasse

Haar blad zag er als volgt uit:
 

 Karla was ter plekke aanwezig en kon dus met de jury overleggen. Zo was de jury zeer tevreden over de diversiteit van haar stukken (ruim meer dan de drie vooropgestelde) , maar maakte er haar wel attent op dat de maximakaart niet “optimaal” was, gezien het zegelbeeld niet overeenstemde met de kaart én afstempeling. Ze kreeg dan ook de tip mee om in de toekomst dit stuk zeker te vervangen door een ander, beter exemplaar

Doel is het om bij een volgende editie met betwisting van de KeTheFil-wisselbeker terug leden warm te maken om met een nieuwe 1 bladverzameling uit te pakken ofwel met deze dus bestaande verzameling terug deel te nemen, maar dan uitgebreid naar 2 pagina’s.

Bij de tweede editie van dit type verzamelingen te Tienen, werd de 1 bladverzameling effectief uitgebouwd tot een 2 bladverzameling. Er werd rekening gehouden met de commentaren van de jury en ook gelet op het feit dat er opnieuw minimum 3 verschillende elementen per blad aan bod kwamen. Deels werden uiteraard ook elementen terug overgenomen.

Het resultaat van deze wijziging was als volgt:

 

Het geheel te Tienen op 6.10.2012 kaderde verder in een wedstrijd binnen KeThefil met één wisselbeker als beloning voor het beste team, die de club uiteindelijk ook in de wacht sleepte.

Als commentaar kreeg Karla mee, dat er nog wat teveel tekst ingelast was, maar tegelijk ook dat dit een thema is, dat zeker tot 1 kader uitgebreid kan worden.


Tentoonstellingen en behaalde resultaten :

De postiljon
15.01.2011ASSE
1ste Een-bladtentoonstelling KeTheFil (Inzet wisselbeker)
Competitief
GOUD
Deelname in de "Beginners" - klasse
27 t/m 29.04.2012BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. de Week van de Amateurkunsten. Thema: Home Made
Stand van de club in de Oude Malterie, Leuvensesteenweg 354, samen met werk van een 20-tal leden van de kring
Demonstratie
06.10.2012TIENEN
2de Een bladtentoonstelling KeTheFil (Inzet wisselbeker)
Competitief
GOUD
Deelname in de "Beginners" - klasse met 2 vlakken
29.06.2014BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest !" - Verenigingendag Editie I
Tentoonstelling van het werk van een 20-tal leden van de kring in de inkomhal van de sporthal.
Demonstratie
06.09.2015BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest !" - Verenigingendag - Editie II
Tentoonstelling van het werk van 21 leden in de verenigingsstand aan de sporthal
Demonstratie


Info      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links