Het aansteken van een pijp
Lydia VANDERSLOTEN

1blad-verzameling


Op 15 januari 2011 vond te Asse de 1ste competitieve tentoonstelling plaats met éénblad-verzamelingen, opgesplitst in een beginners- en een jeugdklasse en verder werden de ervaren filatelisten apart en strenger beoordeeld. Het geheel kaderde verder in een wedstrijd binnen KeThefil met één wisselbeker als beloning voor het beste team. De Postiljon werd uiteindelijk met de ploeg tweede. 

De Postiljon nam er actief aan deel en Lydia deed mee met drie totaal uiteenlopende thema’s in de gevorderdenklasse. Dit blad had ze uit haar al bestaande verzameling rond tabak geplukt en specifiek voor deze wedstrijd uitgewerkt

 Haar blad zag er als volgt uit: 


De jury wist ons te vertellen, dat ze het blokje bovenaan rechts wat aan de zware kant vonden en niet helemaal bij de titel paste, maar de grootste struikelsteen om net geen goud te krijgen, was wel dat de drie afstempelingen binnen één categorie vallen en zodoende werd niet helemaal voldaan aan de opgelegde reglementering.

Doel is het om bij een volgende editie met betwisting van de KeTheFil-wisselbeker terug leden warm te maken om met een nieuwe 1 bladverzameling uit te pakken ofwel met deze dus bestaande verzameling terug deel te nemen, maar dan uitgebreid naar 2 pagina’s, mits uitwisseling van het ene stuk én inlassing van een andere filatelistisch element.
 


Tentoonstellingen en behaalde resultaten :

Het aansteken van een pijp
15.01.2011ASSE
1ste Een-bladtentoonstelling KeTheFil (Inzet wisselbeker)
Competitief
ZILVER
Deelname in de "Ervaren" - klasse


Info      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links