Vlaamse primitieven
Walter DE WEERT

Niet competitieve verzameling


 

Walter legt zich binnen onze club vooral toe op Belgische postzegels, die hij op zijn eigengereide manier benadert. Zo werkt hij daar niet met voorgedrukte pagina’s. 

 

Hij verraste ons allen met een ruime verzameling met een variatie aan buitenlands materiaal op voorgedrukte pagina’s van de “Edel” collectie, die zich toespitste op de grote kunstwerken uit onze geschiedenis.

 

Eén zijde van de pagina geeft hierbij een nauwkeurige toelichting van een bepaald werk of reeks (schildertechniek, afmetingen van het kunstwerk, tentoonstellingslocatie), de kunstenaar die het werk schiep en de periode, waarin deze leefde. Daarnaast volgen ook de specificaties van de postzegel(s) met land van uitgifte en waarde.

De andere zijde van de pagina’ toont dan het werk in volle glorie, aangevuld met postzegels, die het werk soms in zijn geheel, maar merendeels in fragmenten tonen, onder de noemer “Kunst van de lage landen”  op materiaal uit de hele wereld.  De velletjes zijn in die zien geen postale postzegels, omdat ze speciaal voor deze collectie werden samengesteld. Ze zien er wel zo uit, maar vallen zeker in wat men de “grauwe” zone noemt.

 

Toen wij hem vroegen om in het kader van een deelname met de club aan de 2de verenigingendag te Boortmeerbeek mee tentoon te stellen, was hij meteen bereid om een fragment uit deze – ons dusver onbekende - collectie te tonen en ze kreeg daar ook een plekje in het deel voorbehouden aan niet-competitief gerichte verzamelingen.

 

Enkele voorbeelden uit deze verzameling:

  
Tentoonstellingen :


Vlaamse primitieven
06.09.2015BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest !" - Verenigingendag - Editie II
Tentoonstelling van het werk van 21 leden in de verenigingsstand aan de sporthal
Demonstratie
Fragment van 4 pagina's uit deze verzamelingInfo      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links