Roomijs
Ida VAN RILLAER

1blad-verzameling


Op 12 maart 2016 vond te Asse de 3de één bladcompetitie plaats, waar het dit keer wel mogelijk was om te opteren voor deelname met een één-, twee- of vierbladverzameling, wel zoals steeds opgesplitst in een beginnersklasse (die eerder nooit competitief deelnamen of regionaal tot groot zilver scoorden) en eentje voor ervaren filatelisten (die eerder regionaal verguld zilver of meer scoorden). Verder werd voor het eerst ook open filatelie toegestaan.

De competitieve tentoonstelling, omkaderd met voorverkopen van bpost in een organisatie van filateliekring “Breughel” – Zellik, werd georganiseerd door KeThefil – de Kerngroep Thematische Filatelie in ’t Jass – Asphaltcosite te Asse.

Naast het beoogde deelnemingsdiploma was er - binnen onze deelnemende ploeg - het streven om de wisselbeker – die de club in 2012 in Tienen in de wacht sleepte – opnieuw naar Boortmeerbeek te halen. En de club slaagde uiteindelijk ook in dit opzet.

Ida nam voor De Postiljon deel met drie verschillende verzamelingen, waar o.a. deze twee bladverzameling een voorbeeld was binnen de discipline open filatelie. Haar deelname ressorteerde onder de groep van de “gevorderden”.

Ze lette erop, dat de pagina’s beantwoordden aan de gestelde minimumcriteria en zorgde voor een optimale diversiteit aan postale stukken en evenzeer op het vlak van niet-filatelistisch materiaal. Op filatelistisch vlak opteerde zij naast postzegels voor twee frankeermachinestempels, een bijzondere afstempeling, een publibelkaart en een postwaardestuk type Japanse echokaart. Let ook op de fijnere definiëring van deze stukken naast de informatieve tekst, die in hun totaliteit een verhaal vertellen.

Haar pagina’s werden als volgt samengesteld:


 
Tentoonstellingen :


Roomijs
12.03.2016ASSE
3de Een-bladtentoonstelling KeTheFil (Inzet wisselbeker)
Deelname met 6 leden
Competitief
Goud
Deelname in de "Ervaren" - klasse
01.05.2016BOORTMEERBEEK
Week van de Amateurkunsten 2016
Informatiestand met fragmenten v. 10 verzamelingen
Demonstratie
03.09.2017BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest!" - Verenigingendag Editie IV
Infostand met selectie 10 verzamelingen in 4 disciplines
Demonstratie
01.09.2019BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest !" - Verenigingendag Editie VI
Infostand met selectie uit verzamelingen in verschillende disciplines
Demonstratie
10.10.2021BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest !" - Verenigingendag Editie VII
Infostand met selectie uit 13 verzamelingen in verschillende disciplines
Demonstratie
Open filatelieInfo      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links