Van luxe tot alledaags
Jan BEULLENS

1blad-verzameling


Op 12 maart 2016 vond te Asse de 3de één bladcompetitie plaats, waar het dit keer wel mogelijk was om te opteren voor deelname met een één-, twee- of vierbladverzameling, wel zoals steeds opgesplitst in een beginnersklasse (die eerder nooit competitief deelnamen of regionaal tot groot zilver scoorden) en eentje voor ervaren filatelisten (die eerder regionaal verguld zilver of meer scoorden). Verder werd voor het eerst ook open filatelie toegestaan.

De competitieve tentoonstelling, omkaderd met voorverkopen van bpost in een organisatie van filateliekring “Breughel” – Zellik, werd georganiseerd door KeThefil – de Kerngroep Thematische Filatelie in ’t Jass – Asphaltcosite te Asse.

Naast het beoogde deelnemingsdiploma was er - binnen onze deelnemende ploeg - het streven om de wisselbeker – die de club in 2012 in Tienen in de wacht sleepte – opnieuw naar Boortmeerbeek te halen. En de club slaagde uiteindelijk ook in dit opzet.

Jan nam voor De Postiljon deel met deze twee bladverzameling binnen de discipline open filatelie. Zijn deelname ressorteerde onder de groep van de “gevorderden”.

Hij lette erop, dat de pagina’s beantwoordden aan de gestelde minimumcriteria en zorgde voor een optimale diversiteit aan postale stukken en evenzeer op het vlak van niet-filatelistisch materiaal. Op filatelistisch vlak opteerde hij naast postzegels voor twee frankeermachinestempels, een vlagstempel, een postwaardestuk type geïllustreerde postkaart en een postzegelvelletje. Opvallend is ook een stuk, dat verder aanleunt bij de filateliediscipline. Let ook op de fijnere definiëring van deze stukken naast de informatieve tekst, die in hun totaliteit een verhaal vertellen.

Zijn pagina’s werden als volgt samengesteld:

 
Tentoonstellingen :


Van luxe tot alledaags
12.03.2016ASSE
3de Een-bladtentoonstelling KeTheFil (Inzet wisselbeker)
Deelname met 6 leden
Competitief
Goud -
Deelname in de "Ervaren" - klasse
01.05.2016BOORTMEERBEEK
Week van de Amateurkunsten 2016
Informatiestand met fragmenten v. 10 verzamelingen
Demonstratie
03.09.2017BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest!" - Verenigingendag Editie IV
Infostand met selectie 10 verzamelingen in 4 disciplines
Demonstratie
01.09.2019BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest !" - Verenigingendag Editie VI
Infostand met selectie uit verzamelingen in verschillende disciplines
DemonstratieInfo      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links