Paassymboliek
Ida VAN RILLAER

1blad-verzameling


Op 12 maart 2016 vond te Asse de 3de één bladcompetitie plaats, waar het dit keer wel mogelijk was om te opteren voor deelname met een één-, twee- of vierbladverzameling, wel zoals steeds opgesplitst in een beginnersklasse (die eerder nooit competitief deelnamen of regionaal tot groot zilver scoorden) en eentje voor ervaren filatelisten (die eerder regionaal verguld zilver of meer scoorden). Verder werd voor het eerst ook open filatelie toegestaan.

De competitieve tentoonstelling, omkaderd met voorverkopen van bpost in een organisatie van filateliekring “Breughel” – Zellik, werd georganiseerd door KeThefil – de Kerngroep Thematische Filatelie in ’t Jass – Asphaltcosite te Asse.

Naast het beoogde deelnemingsdiploma was er - binnen onze deelnemende ploeg - het streven om de wisselbeker – die de club in 2012 in Tienen in de wacht sleepte – opnieuw naar Boortmeerbeek te halen. En de club slaagde uiteindelijk ook in dit opzet.

Ida nam voor De Postiljon deel met drie verschillende verzamelingen, waar o.a. deze twee bladverzameling een voorbeeld was binnen de discipline thematische filatelie. Haar deelname ressorteerde onder de groep van de “gevorderden”.

Ze lette erop, dat de pagina’s beantwoordden aan de gestelde minimumcriteria en zorgde voor een optimale diversiteit met minimum drie verschillende postale stukken per pagina. Ze opteerde hier voor een postwaardestuk type geïllustreerde postkaart, bijzondere afstempeling, vlagstempels en frankeermachineafstempeling op pagina één en een bijzondere afstempeling, frankeermachineafstempeling, postwaardestuk type geïllustreerde brief en postzegelboekje op pagina twee en dit naast een keur aan postzegels. Alles bijeengevoegd vertelt één verhaal.

Let ook op de fijnere definiëring van de stukken naast de informatieve tekst bij alle stukken.
Haar pagina’s werden als volgt samengesteld:


 
Tentoonstellingen :


Paassymboliek
12.03.2016ASSE
3de Een-bladtentoonstelling KeTheFil (Inzet wisselbeker)
Deelname met 6 leden
Competitief
Zilver +
Deelname in de "Ervaren" - klasse
01.05.2016BOORTMEERBEEK
Week van de Amateurkunsten 2016
Informatiestand met fragmenten v. 10 verzamelingen
Demonstratie
03.09.2017BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest!" - Verenigingendag Editie IV
Infostand met selectie 10 verzamelingen in 4 disciplines
Demonstratie
02.09.2018BOORTMEERBEEK
Tentoonstelling n.a.v. "Boortmeerbeek feest!" - Verenigingendag Editie V
Infostand met selectie uit verzamelingen in verschillende disciplines
Demonstratie
2 pagina verzamelingInfo      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links