Boten
Rita VETS

Thematische verzameling


1. Omschrijving

De huidige generatie filatelisten in onze club heeft Rita (+) nooit gekend. Samen met haar man Maurice Van Horenbeeck was zij één van de pioniers in onze club, zeker op het vlak van het verzamelen volgens onderwerp.

Begin van de jaren zeventig bouwde zij een verzameling uit rond het onderwerp "Boten" en deed dit op de toen gebruikelijke manier. De verzameling werd opgebouwd op "Safe" bladen en de postzegels kregen d.m.v. hun applicatie in de kristallen extra aandacht. Opvallend is wel dat er noch een titelblad, noch titels of teksten op voorkwamen.

Ze telde bij haar presentatie één vlak met 12 pagina's. Bij clubtentoonstellingen werd er namelijk - in tegenstelling dan bij competitieve deelnames - geen minimum aantal kaders voorzien en ze kreeg dan evenzeer de volle aandacht die ze verdiende.

Het feit dat Maurice (haar echtgenoot) deze verzameling - nu zovele jaren later - nog intact bewaart en koestert, bewijst maar eens te meer dat ze meer is dan een gewone verzameling. Ze heeft wellicht een meer emotionele waarde.

Zoals het gebruikelijk was bij onderwerpverzamelingen in de beginperiode van onze club, werd er niet gezocht naar een verhaallijn, maar werden de postzegels in reeksverband gepresenteerd.

Hierbij enkele voorbeelden van volledig gemonteerde pagina's uit haar verzameling:


 
Twee "boten"-reeksen uit Israël   Twee reeksen uit de Franse kolonie
Saint Pierre et Miquelon


                                    

 


2. Plan :

 


Deze verzameling had geen plan. Er werd hier letterlijk met de deur in huis gevallen. Alleen het kijken en genieten van de boten op de postzegels telde.    
 

 3. Tentoonstellingen en behaalde resultaten :


Boten
03+04.04.1971BOORTMEERBEEK
1ste clubtentoonstelling "De Postiljon" in de Gildezaal
Niet competitief
06+07.05.1972BOORTMEERBEEK
2de clubtentoonstelling "De Postiljon" in de Gildezaal
Niet competitief


Info      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links