Het kind
Carla VAN CAUWENBERGE

Thematische verzameling


 

Inleiding

Carla was lange tijd één van dé thematische verzamelaars in onze club met een uitgebreide kijk op verschillende thema's. Daarbij werkte ze deels nog met "ontoelaatbaar" materiaal, maar anderszijds - als het op competitie aankwam - ook met prima filatelistisch materiaal.

Ze had alles in zich om binnen onze groep één van de betere thematiekers te worden tot een nieuwe gezinssituatie haar er
toe aanzette om af te haken, wat wij destijds natuurlijk ook betreurden.
 

 

Wanneer in 2011 - 12jaar later - bleek dat de basis van deze verzameling nog bestond en wij er alsnog een stukje van zouden kunnen laten zien op de website, konden we zelf vergewissen, dat deze verzameling een kijk gaf op de evolutie van het kind vanaf de geboorte t/m het huwelijk, waar de levenscirkel zich sloot. Deze verzameling liet Carla één keer zien tijdens een niet competitieve clubtentoonstelling.

 

Via een omweg belandde het oude basismateriaal terug in circulatie, waar één van onze leden de draad wil oppakken. Wij kijken er nu al naar uit wat zij met dit startmateriaal gaat uitbouwen in de komende jaren en zijn blij, dat het zoekwerk, wat destijds verloren leek te gaan nieuw leven zal ingeblazen krijgen.  Een nieuw plan zal ze zeker moeten uitdokteren, want het oude plan is niet meer beschikbaar.

 

Enkele voorbeelden uit de "initiële"verzameling

 

Het start bij de liefde tussen man en vrouw

 

 

Maximumkaart, frankeermachineafstempeling en bijzondere afstempeling met aandacht voor de eersterangsverzorging van de baby en de peuter, van in de kliniek tot thuis binnen het gezin.

    

Postzegelboekje mbt Rode Kuis anno 1965 - met een verder aspect in de groeifase van het kind: het onderwijs.

 

Vlagstempel met een volgend belangrijk punt in de opvoeding van elk kind:
De lichamelijke ontwikkeling via sport

Behaalde resultatenHet kind
11+12.09.1999BOORTMEERBEEK HEVER
18de clubtentoonstelling met voorverkoop in zaal Trianon
Niet competitief

Info      Kalender      Clubblad      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links