Naast de landenverzamelingen, kan een filatelist zich ook toeleggen op andere filatelistische aspecten. 

Het eindresultaat van dit werk komt niet in aanmerking om te kunnen deelnemen aan officiële tentoonstellingen. De waarde van dit werk kan daarom slechts worden geapprecieerd ter gelegenheid van clubtentoonstellingen. Enkele voorbeelden :

 • Een studie rond een beperkt item zoals private uitgiften, variëteiten op postzegels, spoorwegzegels, e.a.

Soms schrijven leden ook filatelistische artikels waarin anderen vaak inspiratie vinden bij hun eigen zoektocht naar gepaste stukken, of pikken in op actuele situaties of verzamelingen binnen de club.

Enkele voorbeelden in onze club :

Maurice FLORENTY

Belgische spoorwegzegels en afstempelingen

02+03.06.1973
 

Niet competitieve deelname aan de 3de clubtentoonstelling in de Gildenzaal te Boortmeerbeek.

25+26.08.1973
 

Tentoonstelling bij bijententoontelling van Layenskring - Wespelaar & onze 1ste hobbytentoonstelling in de Gildenzaal te Boortmeerbeek (meer bepaald vlaggen & reclamestempels).

Hortense HAEMELS

Uitwerking van het idee waarvoor postzegels dienen

25+26.08.1973
 

Tentoonstelling bij bijententoontelling van Layenskring - Wespelaar & onze 1ste hobbytentoonstelling in de Gildenzaal te Boortmeerbeek.

Jozef JANSSENS

Numismatische eerste dagomslagen

Niet competitieve deelname aan 6de Federale postzegeltentoonstelling te Haacht.
 

 • Er zijn ook leden die een bredere interesse hebben in een bepaald domein, en daarbij ook filatelistisch materiaal verzamelen. Zij komen in de club ook aan hun trekken bij eigen clubtentoonstellingen of eigen tentoonstellingen, waarbij geen rekening gehouden wordt met enige filatelistische reglementering.

  Voorbeelden in onze club :
   

  Omer VLOEBERGH

  Echte schilderijen aangevuld met een deel postzegels

  Niet competitieve deelname aan tentoonstelling in 't Kasteel te Keerbergen in 1977.
   

  François PEETERS

  Paddestoelen

  Pakt vaak uit met "algemene" pyrogravurestand waarbij de link naar De Postiljon nooit ver weg is. Hij hield zo b.v. een thematentoonstelling in de paddestoelenkwekerij "De Bospaddestoel" te Retie met pyrogravure, sigarenbandjes, filatelistische stukken e.a. rond "zijn" geliefkoosde object: de paddestoelen in 1999.
  Maar hij stelde zo o.a. ook tentoon op ambachtenmarkten o.a. te Berendrecht 1996, in de provinciale tuinbouwschool te Mechelen 1999, provinciaal domein Tivoli 2002/2005, het Hof van Busleyden Mechelen 2005 en zo vele andere.
   

  Marcel VAN DEN EYNDE

  Het oude Keerbergen

  Tentoonstelling van oude postkaarten rond het thema "Het oude Keerbergen" in de Botermolen te Keerbergen van april tot september 1997.

  Klik  HIER  voor meer informatie

  Marcel VAN DEN EYNDE

  Het vliegveld van Keerbergen

   Tentoonstelling van poststukken & postkaarten in de Botermolen te Keerbergen rond het thema "het vliegveld van Keerbergen" in 1998.

  Klik  HIER  voor meer informatie

  Benny FONDERIE

  100 jaar Brouwerij van Haacht

  Foto's, attributen met betrekking tot de brouwerij maar ook aangevuld met een deel postzegels en brieven. Tentoongesteld "buiten competitie" n.a.v. Provinciale tentoonstelling "Brabant" PROBOTEN Boortmeerbeek op 28+29.06.2003 en niet competitief tentoongesteld ter gelegenheid van de Filatelie-en judohappening DE POSTILJON Boortmeerbeek n.a.v. Voorverkoop "Judo", "75 j. Belgische radio" en "tapijten" op 18.06.2005. Ook buiten de club tentoongesteld, b.v. in het gemeentehuis van Haacht (2005) en op verschillende andere plaatsen.

  Niet competitief tentoongesteld in de “Gelegenheidstentoonstelling” bij het Regionaal Kampioenschap Filatelie Brabant “Proboten 2009” in de Sporthal te Boortmeerbeek.

  Klik  HIER  voor meer informatie

  Corneel VAN HAMME

  Mechelen op postzegels

  Een blik op de het rijke historisch verleden van Mechelen aan de hand van Belgische postzegels.

  Klik  HIER  voor meer informatie

  Corneel VAN HAMME

  Kerstmis op Belgische postzegels

  Een overzicht van de Belgische kerstzegels verschenen in de periode 1958 tot 2008. Op basis van uitvergrote postzegels met de échte postzegels ernaast en minimum informatie zoals ook geregistreerd in de officiële postzegelcatalogus.

  Niet competitief tentoongesteld in de “Gelegenheidstentoonstelling” bij het Regionaal Kampioenschap Filatelie Brabant “Proboten 2009” in de Sporthal te Boortmeerbeek.
  De verzameling paste volledig in het kader van de voorverkoop van 31.10 rond de kerstzegel 2009.

  Klik  HIER  voor meer informatie

  Jean VERBEEMEN

  Indianen op postzegels van de USA

  Enkele pagina's uit deze collectie

  Klik  HIER  voor meer informatie

  Willy VAN DROOGENBROECK

  Vogeltjes van Buzin

  Enkele pagina's uit deze collectie

  Klik  HIER  voor meer informatie

Info      Activiteiten      Publicaties      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelingen       Links